Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 

Oly mélyre süllyedtem a magányban és a kétségbeesésben, hogy így 43 éves nőként végül is beadtam a derekam, és elkezdtem bepótolni a kimaradt „nagy kultfilmeket”. A Keresztapa nagy falat még nekem, ezért inkább a Star Wars világát választottam, minden mindegy alapon….

A film sárga feliratú bevezetővel indul: „Réges régen egy messzi galaxisban”. Ez az első, ún. „Baljós árnyak” c. rész (úgy döntöttem, sorrendben nézem, tehát ahogy megszámozták). Tá-dá-tádádá-dÁdá… ez a zene természetesen ismerős, hiszen nem barlangban nőttem fel!!! Falun, az igaz, de nem emiatt maradt ki, hanem azért, mert sosem érdekeltek az ilyen fiús, repülős, űrös harcos dolgok. Ez persze nem jelenti azt, hogy SEMMIT sem tudok a SW-ról, hiszen kikerülhetetlen.

Most röviden arról, hogy kislánykoromtól mostanáig mennyit sikerült megjegyeznem erről a világról, mert akár hihető, akár nem, most fogom látni a sorozatot életemben először: Tudom, hogy nagyon-nagyon sokan odavannak érte, kortól-nemtől függetlenül. Tudom, hogy innen van a „lézerkard”, ami ilyen fényes és számos fiú anno bottal imitálta az ezzel való kardozást. Tudom, hogy van benne egy sisakos-hörgős alak, még a nevét is tudom, Dart Vader, akinek a fia a Luke Skywalker és a Deadpool utalt arra, hogy az ő testvére a Leia hercegnő, akivel ők ilyen Lannister kapcsolatban is álltak. Hmm… Ohh… és persze van az a kis aranyos zöld bábu, a Yoda, aki valami mester, és neki is jelentős szerepe van. Meg vannak repülők és az űrbe játszódik. Ennyi. Ezzel indulok hát neki a nagy felfedezésnek! Végignarrálom a filmet. Kamion! Rekreációs szexre lenne asszem szükségem. Te, folyton visszajáró magányos.... igazán írhatnál nekem és kisegíthetnél! Tényleg! Hát nézd meg, milyen mélyre süllyedtem! 

Egyenlőre azt látom, ill. olvashattam, hogy a Kereskedelmi Szövetség blokád alá vonta a Naboo bolygót és a Szenátus csak pofázik, a Főkancellár meg titokban két jedit elküld erre a bolygóra, hogy tegyenek rendet. Ez a két jedi lovag a Quan Gon és az Obi-wan Kenobi.

Máris tanultam a jedikről: érzékelnek mindenféle változásokat az erőben, jelentsen ez bármit is.

Most a Kereseknek bejelentkezett cseten hologram formájában egy Sidious nevezetű nagyúr és baromira mérges, mindenáron alá akarja íratni a királynővel azt a szerződést, gondolom ebből lesz a konfliktus.

Hát ez a nagyúr ez nem viccel, merthogy kiadta kapásból a parancsot, hogy öljék meg ezt a két jedit, és vannak itt – most én mondom – ilyen kutyafejű droidok, robotok, de beszélnek egymással angolul… a hajó, amivel a Neesonék jöttek, azt szétrobbantották, úgyhogy nem tudom, hogyan fognak innen elmenni, de nyilván jedik, tehát valamit ki fognak találni. Most kezdődik egy nagyobb szabású harc és nem állítom, hogy én életemben nem futottam bele olyan jelenetbe, amiben fénykardoznak vagy lézerkardoznak? Szerintem fénykardoznak, mert ezt mondják, nem használják a lézer kifejezést. Én különféle kardozásokat láttam, és voltak közte meglehetősen röhejesek is, értem ezalatt, hogy tripla luccokat ugrottak kardozás közben, szóval elképesztő. Azt nem tudom, hogy ebben az ún. első részben már át fognak-e változni Csollány Szilveszterré és úgy kardoznak vagy normálisan, de lehet, hogy ez egy stílus? Hogy kardozás közben mindenféleképpen szaltókat kell ugrani és mindenről visszapattanni, meg feltűnt, hogy így a kezükkel csinálnak egy ilyen „Távozz tőlem Sátán” mozdulatot és akkor olyan, mintha valami erővel így taszajtanának az ellenfelen. Tehát akkor ez is egy képességük nekik a fénykardon meg az erőérzékelésen kívül.

 Látványos a film, ezt nem tagadom, talán kissé túlságosan is és kicsit hangos számomra, ez a sok lövöldözés meg a kardok „vhu-vhu”-ja… de nem befogadhatatlan egyenlőre.

 

...

...

 Ó Édes Istenem! Megjelent ez a Jar Jar Bings, akinek a külleme, hát… hosszú fülei vannak, meg nagy szemei, gondolom gyerekeknek szánták, de… nagyon nehéz lesz ezt a filmet végig néznem, ha ő esetlegesen valóban egy főszereplővé válik itt, mert AGYFASZT KAPOK TŐLE.

Csodálatos! JJB-nek egy egész faja van ezen a bolygón a víz alatt. Tetszik ez a víz alatti város. A faj az nem, de legalább a vezérüknek sikerült olyan hangot választani, ami nem tépi ki a dobhártyáimat, ellentétben JJB-szel, akit konkrétan meg akarok ölni! Nem értem, hogy miért nem veszi elő Quan Gon azt a rohadt fénykarját és fejezi le, hogy kussoljon már! Kivagyok tőle, nem biztos, hogy ez menni fog nekem!

 Jajj! Mennek a vízi úton és valószínű, hogy innen vették a Sharknadóba ezt a megalomán őrületet, mert elkapja a hajójukat egy rohadt nagy hal és akkor azt a halat meg elkapja egy még nagyobb, ami már inkább egy dinoszauruszra hasonlít és így rángatja őket a szájában, a jediket viszont az erő vezeti, így meg nem értem, hogy akkor miért kellett, hogy velük menjen a JJ????? Miért?????? Most nagyon kéne félnem, de azon kívül, hogy röhögök, hogy „Sharknado” én nem tudom komolyan venni.

 Valaki magyarázza már el nekem, hogy ennek a JJB-nek mi a baja? Beszédhibás? Töri az angolt? Vagy idióta? Mert azon kívül, hogy hisztériázik… jajj, de jó!!!! A Quan Gon hozzáért és elájult! Akkor ezek szerint ezt is tudják, JJ mintha elájult volna, ami csodálatos, magadhoz ne térj kérlek, úgyúgy, maradj eszméletlen, bőven elegek ezek a rohadt nagy halak, és mindegyiket elkapja egy még nagyobb hal.. nem kellene felfedeznünk a Mariana árkot, mert ha kihozunk egy ilyen fajt a felszínre, akkor tényleg vége az emberiségnek! Ez egy elég szürreális jelenet volt számomra, nem tehetek róla, egyszerűen röhejes volt.

 Közben a keresek elfoglalják a bolygót, akiknek rohadt sok robotkatonája van, ezek meg még mindig szenvednek a vízben. Kicsit a vágások gyorsak, hol a víz alatt, hogy a víz felett, csak kapkodom a fejem és remélem, hogy nem kapok epilepsziás rohamot.

Azt be kell vallanom, hogy szép a látvány, szép ez a Naboo bolygó! De jól láthatóan, legalábbis az elit, ezen a bolygón is az ember. És én ezt most nem értem, mert az a királynő, aki most tárgyal az ellennféllel, az nem a Natalie Portman. Vonulnak itt az emberek, tehát ez a Naboo egy ember lakta bolygó?

A királynő a két jedi segítségével áttört a blokádon egy hajóval és most megint bejelentkezett cseten ez a nem tudom ki, aki sith-lovagnak (???) nevezi magát. Hát nem tudom, mert elég öregnek néz ki. Faja a csuklyája, ahogy a Jangoban mondták, de az látszik, hogy ő nem egy tettre kész fiatalember, hanem aggastyánkor küszöbén áll és bemutatja, szintén ilyen hologram formájában az ő tanítványát, akit én láttam képeken… piros/fekete színekkel van az arca kifestve és ilyen szarvak vannak a fején. Azt én nem tudom, hogy ez is egy faj vagy ezt ő saját maga gondolta, hogy így néz ki jól? Hát nem néz ki jól! Elég félelmetesen néz ki, Dart Maul a neve és ő kapja azt a megbízást, hogy keresse meg a királynőt, mert mindenképpen alá kell írni ezt az egyezményt.

Most akkor ők lennének az erő sötét oldala? Nem vagyok még biztos, csak próbálok logikázni, hogy a jedik a jók, a sith-ek meg a rosszak. Amikor megjelent a DM, hogy ő mint tanítvány és ők a gonoszok, akkor meg beugrott a Tolkien, hogy tulajdonképpen az ő világa is eléggé ilyen fekete-fehérre volt lecsupaszítva és hát ez a DM, ez úgy kb. egy ilyen orknak vagy akár egy uruk-hainak is simán elmegy, szemben egy Ewan McGregorral, aki meg egy jóképű fehér férfi. Tehát akkor oké, van az erőnek egy jó, fényes oldala, ezt képviselik ebben a galaxisban úgy tűnik a jedik, és akkor vannak a sith lovagok, akik a csúnyák és gonoszok és közöttük meg van ez a messzi-messzi galaxis, akik nem is tudnak a sithekről, úgy tűnik, róluk semmiképp nem tudnak, mert valamiért ez a Sidious nagyúr ez nem nagyon akarja megmutatni az arcát. Tényleg faja ez a csuklya, mert csak úgy nagyjából a száját lehet teljes mértékben látni. Nyilvánvaló, hogy okkal nem mutatja a pofáját, de az egyértelmű, hogy ő egy… egy… bácsi! Tehát ő egy lovag, de G.R.R. Martin óta meg tudjuk, hogy a jó lovagok nem öregszenek meg, de elfogadom, hogy neki sikerült…. És legalább van egy tanítványa, így akkor jószerével nem azt kell néznem majd, hogy egy 70-hez közeli, magát lovagnak nevező papa fog majd itt kardozni, hanem gondolom, akkor a tanítványa végzi el a piszkos munkát.

Közben megérkeztünk erre a Tatooine nevű bolygóra. Ez egy ilyen sivatagos bolygó, elég kopár, dominálnak az emberek, de ilyen utcaképeken, meg ahogy mutatják azt a helyet, ahova jönnek alkatrészért, mindenféle furcsa fajok meg vannak jelenítve és természetesen mindenki beszél angolul. Úgy tűnik, hogy bármilyen messzi galaxisba kalandozunk is el, a „közös nyelv” mindig az angol. Nyilván értem, hogy ez miért van így. Az is tetszik, hogy azért azt bemutatják, hogy ezeknek a fajoknak van saját nyelvük, ilyen ungabunga beszéd, csak valamiért van egy közös nyelv, és az az angol. Nincs ezzel semmi gond, hiszen 2 órán keresztül nyilván nem akarnak az amerikai emberek feliratokat olvasni. Nekem ezzel pl. nincsen problémám, de egy csomó ember nem szereti, esküszik, hogy szinkron, szinkron, mert nem tud olvasni és nézni egyszerre, amit én így meg egyszerűen nem tudok felfogni, hogy ezt hogy érti? Nem vagyunk egyformák, én eredeti hanggal nézem. Átkapcsoltam szinkronra, de a JJB még idegesítőbb, úgyhogy maradok az eredeti nyelvnél.

 Ezen a bolygón megtudjuk, hogy itt bár amúgy nem lenne lehetséges, a gyakorlatban mégis egyfajta rabszolgatartáson alapuló társadalom van és egy ilyen szárnyas, eléggé gusztusostalan lény az, akitől a jedi próbál alkatrészeket szerezni és akkor a jediknek van egy olyan erejük is úgy tűnik, hogy befolyásolni tudják az elmét, de ennél a potrohos rabszolgatartónál lyukra fut a jedi, mert ezt csak pénzzel lehet befolyásolni. És itt most már belépett a képbe a kis Anakin, aki egy roppant aranyos kisfiú, nekem nagyon tetszik. Nagyon okos, ügyes, így eredeti hanggal, mint színész nagyon bájos arcú, összehaverkodik a királynővel… mert azt én nem tudom, hogy a Quan Gon eljátssza, hogy nem tudja, hogy a szolgálólány, akit elvileg a királynő küldött vele, az a Natalie Portman! Tehát ez a nagy jedi mester, aki mindent érzékel, basszus, ő már akkor érzi, ha jön a hidegfront, amikor az még ki sem alakult, de azt nem látja, hogy a szolgálólány a királynő? Vagy tudja, csak úgy csinál, mintha nem tudná? De mi ennek az oka? Ez egy kicsit nekem így zavaros!

 Viszont nagyon elbűvölő a kisfiú! Anakin! És úgy tűnik, hogy mivel nem tudják a potrohos elméjét befolyásolni, ezért egyezséget kötnek vele, hogy ez a kis Anakin részt vesz valami fogathajtó versenyen, és ha megnyeri, akkor a jedik megkapják az alkatrészeket, sőt eljut vele egyezségben a Quan Gon odáig, hogy felteszi ezt az amúgy ugye szerelésre váró hajót is pluszban a gyerekért. Tehát, ha a gyerek megnyeri a fogathajtó versenyt, akkor szabaddá válik, felszabadítják a rabszolgasorsból. Ebből kifolyólag nagy tétje lesz ennek a versenynek, meg úgy önmagában is érdekes, hogy mi a francot is jelent ez a fogathajtás... meglátjuk.

 Nagyon hosszúnak érzem az előkészületeket, amellett, hogy tetszik a látványvilág, ezek a kőházak, de kicsit szerintem összébb lehetett volna húzni. Nem értem minek kellett megint a JJB, aki meg akar enni egy békát és ebből konfliktus lesz…. és akkor jön egy porvihar és ez a kisfiú, ez az Anakin meghívja ezt a társaságot a saját otthonába, és itt ugye elmondják, hogy ők rabszolgák, a testükbe bele van építve egy minibomba és ha szöknének, akkor felrobbantják őket. Ez egy tök szép jelenet lehetNE, ha nem lenne benne ez a JJB, akinek kurva hosszú nyelve van és akkor így a tálból azzal veszi el az almát, mert nem tudom...minek vannak a kezei? Hahh… kurvára idegesítő és annyira jó volt, amikor a QG megfogta a nyelvét és én kiabáltam, hogy „Tépd ki!”, hogy ne tudjon többé megszólalni! Nem értem, hogy minek kell nekik ez a szereplő? Idegesítő, funkciótlan, belerondít szép jelenetekbe, és ezen kívül nincs más szerepe. Nincs hasznos funkciója, mert ha gyerekeknek is szánták, Oké, de… volt bárki, akinek ez bejött? Azt nem tudom elhinni, hogy a férfiak közül lenne bárki, aki azt mondaná, hogy micsoda hatalmas ötlet volt, hogy van egy JJB. Mert én időnként le akarom fejelni az asztalt, hogy „Menj már a picsába!”… nagyon idegesítő. Ezt a szép jelenetet, amiben ez a kisfiú elmondja, hogy ő arról álmodozik, hogy jedivé válik… miért ül ott az asztalnál? Ez számomra érthetetlen!

 26:16 Nyilván gondolom, hogy meg fogja nyerni a kisfiú a versenyt, mert hát nagyon nagy a tét, és ha veszít, akkor fogalmam sincs, hogyan tovább. Egyenlőre azonban még ott tartunk, hogy készülnek erre a versenyre, és nagy grandiózus lelátók vannak, mindenféle fajok, és tényleg az angol az egységes nyelv, mert a versenyt ungabungául meg angolul közvetítik a nézőknek.

26:50 Induljon már el az a verseny! Egyszerűen úgy érzem, hogy mondjuk ezt a 2 órás filmet simán le lehetett volna zavarni 1,5 óra alatt. Én már eddig ki tudtam volna vágni kb. az összes JJB-et, de ezek az elnyújtott, hosszú jelenetek sem tesznek jót ennek a filmnek szerintem, de… hátha egyszer elkezdődik végre ez a verseny…

Úristen, hát a verseny csak másnap lesz, de most megint új információ került a birtokomba és akkor meg van fejtve itten a Harry Potter világa is, mert Quan Gon, mint ahogy Dumbledor, felfedez valamit ebben a kis Anakinban. Vérmintát vesz tőle és visszaküldi az Obi-wan-nak és valami „m”-betűs, midokri… nem tudom, valami értéket néznek a vérben, vagyis nem az van, hogy én megszületek, olvasok, hallok arról, hogy van egy ilyen lovagrend és akkor elszánom magam, elmegyek az iskolába, engem ott tanítanak és ha én szorgalmas vagyok minimum, meg még talán tehetséges is, akkor idővel jedi lovag válhat belőlem, hanem úgy tűnik, hogy ugyanúgy, mint a Harry Potterben, erre SZÜLETNI KELL. Tehát nem lehet akárkiből varázsló, és nem lehet akárkiből jedi. Nekem már a Harry Potter világban is csalódást keltett ez a megkötés, elég diszkriminatívnak találtam, mert nyilván, hogy én is akartam volna boszorkánynak tanulni, de hát még nem jött el Dumbledor, de még csak egy kurva baglyot sem küldött, hogy meghívjon a Roxfortba és nem is fog és jedi sem lehet belőlem. Nem azért mert öreg vagyok, hanem mert úgy tűnik, hogy erre is születni kell. ÉS akkor kérdés számomra, hogy a sith lovagoknál egy ugyanígy van? Csak ők mondjuk jediként kezdik, csak hoznak egy döntést, hogy „átállok a sötét oldalra”? Nézd el nekem a tudatlanságomat, egy kőkemény star wars fan szemében idiótának tűnhetek, de nehogy el kelljen már nekem olvasnom 100 millió könyvet, Bibliát, és MINDENT, amit eköré az univerzum köré építettek! Ők csinálták ezt a filmet. Én nem nagyon tudok így tényleg semmit erről, csak azt, amit már az elején felsoroltam, mert tényleg nem egy barlangban éltem le az életem, kikerülhetetlen a star wars, de magát a történetet én nem ismerem, most nézem és akkor ezek a kérdések merülnek fel bennem és ezek a gondolatok, amiket itt most elmondok. Picit csalódást keltő, hogy úgy tűnik, hogy ha nem születsz úgy meg, hogy tartalmazza a genetikád ezt a bizonyos midobigyót, akkor esélyed sincs, hogy jedi legyél, de nem fogom ezen most itt órákat puffogni. Elfogadom, oké, így van! CSAK VÉGRE KEZDŐDJÖN MÁR EL AZ A ROHADT VERSENY.

Végre elkezdődött és én nem vagyok sem Forma 1, sem Nascar rajongó! Indokolatlanul hosszúnak érzem ezt a jelenetet, nem tudom, mi az oka, hogy egy Nascar futamot ide betettek, mert ha olyan helyen köröznének, ahol van valami látvány, akkor megérteném, de egy sivatagos helyen köröznek, és időnként ún. buckalakók kilőnek közülük egy-egy versenyzőt, tehát nem egy veszélytelen sport ez, és van itt egy nagydarab szar, valami Hutt, aki úgy tűnik, hogy ezen a bolygón valami tekintély. Ez a Jabba, de ez egy ilyen alaktalan… tényleg, mint egy darab ágaskodó szardarab, egyszerűen gusztustalan. Undorító! Látjuk a nézőket, hogy milyen sokfélék, de hány kör lesz ez??? Mondom én, hogy sok ez a filmidő! És nincsenek szabályok? Tehát én, mint versenyző, kiüthetem a másik versenyzőt? Ez úgy tűnik, tényleg nagyon durva sport, és nem nézem többnek az Anakint 8-10 évesnél, akiről most így verseny közben kiderül, hogy SKYWALKER, tehát a Luke-kal és a Leia-val valamilyen rokoni kapcsolatban kell, hogy legyen… majd meglátjuk, hogy ő kicsoda/micsoda!

 

UNALMAS!

 

Még mindig köröznek a pusztaságban, piszkoskodnak egymással a versenyzők, lövögetik őket a buckalakók is. Igen, és? Tehát 178 körös vagy … és igen, megvan, vezet a kisfiú, aztán hátrányba kerül és úgy tűnik most nekem, hogy azért a korához képest ez egy ilyen mindentudó a kiscsávó, mert menet közben megszerel dolgokat, eleve ő csinálta a fogatot is, meg ő csinálta a Mikrobit is. Nem egy buta gyerekről van szó! Ügyes, okos, talpraesett, jószívű, segítőkész, de ettől még nem válik izgalmasabbá ez a körbe-körbe karikába körözünk a sivatagban! Még úgy sem, hogy épp most lőttek ki a buckalakók egy versenyzőt… uncsi, uncsi, uncsi!!!!! Valami történjen már! Legyen vége a versenynek!

 Vége van, indokolatlanul hosszú volt szerintem, bőven kellett volna vágni, de vége van a versenynek, megnyerte a kisfiú, szerelmes vagyok a kisfiúba! Nagyon cuki a kiscsávó! Tényleg ! Ahh… annyira cuki és ugye ő most felszabadult és el fogja vinni a Quan Gon, és nagyon lelkes, aztán rádöbben, hogy ez azzal jár, hogy neki el kell hagynia az édesanyját és ez nyilván, hogy ilyen korban elég nagy trauma. Nagyon megható! Nekem nagyon tetszik az a jelenet, amikor a kis hátizsákjával elindul, és aztán nem bírja ki, visszanéz, visszaszalad, megöleli az anyukáját, ez egy jó lelkű kisfiúnak tűnik. Szép volt és nagyon örülök neki, hogy ebbe a jelenetbe nem rondított bele az a BALFASZ.

A Quan Gon elmondja a kisfiúnak, hogy csak kemény munka árán tud jedi lovaggá válni, hogy sokat kell majd tanulnia, tehát, ha úgy is születek, hogy tele van a vérem ezzel a midokrilidiánnal vagy mivel, az nem jelenti azt, hogy veszek egy mély lélegzetet és kimondom, hogy jedi vagyok. Nem, ettől nem leszel jedi, kurva sokat kell tanulni, ez vár a kisfiúra is, aki ugye azért szomorú, mert az anyukája nem mehetett vele. Ezt nagyon szépen ábrázolják, ahogy a magányát is. A Padmé királynő az, aki istápolja az út során.

Ez a Quan Gon bejelenti ennek a jedi-tanácsnak, merthogy van egy ilyen jedi tanács, akik úgy tűnik, hogy egy önálló szervezet és amúgy meg a szenátus felé is feladatokat látnak el, de ők egy ilyen különleges lovagrend. Itt most láthattam Yodát, aki szerintem CGI, furcsa a hangja, itt van a Samuel L. Jackson, mint egy jedi mester és itt most talán valamiféle választ kaptam arra, amikor az Anakin anyja azt mondta, hogy ő nem tudja, hogy ki ennek a gyereknek az apja, megfogant, ő kihordta és megszülte. Amikor ez így ment a filmben, akkor úgy éreztem, hogy kihúzták a Passió kártyát? DE erre magyarázatot kapok, mert azt mondja QG, hogy olyan magas ez a szint a gyerekben, hogy lehet, hogy maguk ezek a midokliriánok vagy mittomén kik nemzették. Nem tudom, hogy kik ezek, erre hogy képesek, hogy nem vette észre a nő, hogy valaki nemz benne egy gyermeket, de hát nincsenek elájulva a jedi tanácsban az ötlettől, hogy a QG jedit akar csinálni ebből a kisfiúból, és az is kiderül, hogy egy jedinek egyszerre csak egy tanítványa lehet. Mivel QG tanítványa OWK, ezért végképp nem taníthatja Anakint. Azt mondják ott a Yodáék, hogy amúgy túl idős is, tehát én nem tudom, hogy akkor már az anyamellről le kellene tépni azokat a gyerekeket, akikben magas ez a szint… mert az nem hangzik el, hogy mennyi a felső korhatár, ahogy az sem, hogy Anakin maga éppen hány éves!

Na mindegy, közben ez a királynő ezzel a Palpatine nevű szenátus taggal beszélget, aki elmondja neki, hogy a legjobb esetben is azt fogja tudni elérni, hogy vizsgálóbizottságot fognak küldeni az ő bolygójára, ahol amúgy a Kereskedelmi Szövetség öli az ő népét és hogyha ennél gyorsabb eredményt szeretne, akkor bizalmatlansági indítványt kell benyújtania a kancellár ellen, mert akkor majd megszavaznak egy erősebb kezű kancellárt, aki leszámol a korrupcióval és a bürokráciával, amit nem akar ez a királynő, hiszen elmondása szerint támogatja őket ez a kancellár, de nyilván meglépi, hogyha ha muszáj neki!

Visszatérve a jedi tanácsra, ott a Yoda azt mondja, hogy ha van egy sith, mert ezt elfelejtettem mondani, hogy azon a sivatagos bolygón megjelent a Dart Maul.. és ezt is jelentette a QG, hogy szerinte ez egy sith-lovag és erre azt mondja a Yoda, hogy akkor van még egy, merthogy sith lovagból kettő van: sem több, sem kevesebb. Egy mester és egy tanítvány. De hogy érti, hogy… egy galaxisban nem lehet csak egy sith lovag és egy tanítvány? Vagy egy bolygón? Vagy egy iskolában? Most ez így megint zavaros, meg hülyeségnek is hangzik, hiszen hacsak ketten lehetnek, akkor nem legyőzhetetlenek. Vagy ez a sötét oldal, mint erő, ez akkora hatalmat ad a kezükbe, hogy ők ketten is le tudnak igázni galaxisokat? Nem tiszta ez még!

 QG szerint Anakin valami kiválasztott! Van valami prófécia, hogy ő fog egyensúlyt hozni az erőben. Jó, akkor van egy prófécia… jajj… nem szeretem a próféciákat, mert ez is egy 9 részes sorozat, a GOT is iszonyatosan hosszú volt, és a végén szartak az összes próféciára… na mindegy! Jó, a QG szerint ő egy kiválasztott, de nem taníthatja, hanem ez a jedi tanács elküldi őt vissza a királynővel a Naboo bolygóra, hogy derítse ki, hogy ki ez a sötét lovag. Jól láthatóan nem túl lelkes a QG, de nem mondhat ellent ennek a tanácsnak, aminek ő nem a tagja, és úgy tűnik, hogy azért nem a tagja, mert sorozatosan ellentmond nekik, tehát nem olyan egységes itt ezeknek a lovagrendeknek a világnézete, de a hierarchia az megvan.

A kis Anakin végre megkérdezi, hogy mik azok a midokriliánok, és azok mikroszkópikus élőlények, amelyek az élő sejtben laknak szimbiózisban és a sejtjeikben laknak. Hasznos együttélés. Nem lehetne a midoklidiánok nélkül élet és nem tudnánk semmit az erőről – ezt mondja QG. Szüntelenül beszélnek hozzánk és elmondják, hogy mit akar az erő. El kell csendesíteni az elmét és akkor meghalljuk, hogy mit mondanak. Amit nem ért a kisfiú és én sem, de ezt most elintézik annyival, hogy majd egyszer megtanulja később…

 Közben azt mondja ez a jedi tanács, hogy azért nem lehet Anakinból jedi, mert ködös a jövője, nem látják és ezért veszélyes! Elindulnak a Naboo bolygóra, nagyon szép ez az ezüstszínű hajó… jajj ne!! Ne, ne ne! Eddig olyan jó volt, hogy eltűnt ez a JJ, de ez a gunganek, ez a faja, úgy tűnik hogy az a terv, hogy valahogy ráveszik őket arra, hogy feljöjjenek a felszínre harcolni és most elment a JJ, őt várják, hogy mit mond a másik beszédhibás, a vezér.

Fény derült arra is, hogy nem én vagyok a hülye, hanem hogy ez a királynő szándékosan használt ilyen hasonmás testőröket, és így elismerően egymásra nézett a két jedi, ami engem azért egy kicsit megdöbbentett, mert egy puszta sminkkel… szóval ha az ő sejtjeikben élnek ezek az erőkapszulák… hogy nem vették észre ők? Merthogy én nem vagyok jedi és én egyből észrevettem, na… mindegy! Ez egy szép jelenet, könyörög a királynő ezeknek a JJ-éknak és akkor szövetségre lépnek, hogy együtt fognak harcolni az ellenség ellen.

 Hát megszületett a terv, a jedik elmondták annak buktatóit, ill. az aggályaikat. Én vissza nem tudom mondani, valami elterelő hadművelet lesz, a lényeg, hogy a helytartót el kell fogni, nem szabad, hogy elmeneküljön, mert akkor még több droiddal fog visszatérni. Volt egy vágás, megint ezeket a Kereseket mutatták, amiből kiderült, hogy ez a Dart Maugli most szintén itt van a bolygón és egyenlőre ez a csuklyás lovag nagyon egysíkú, tényleg mint az orkok a Gyűrűk urában, mikor mondta, hogy „Öljetek meg mindenkit!”- ez is közli, hogy MINDENKIVEL VÉGEZZENEK. Tehát semmi taktika… csak így gyilkoljatok! Legalább a másik oldalon van valami terv, amit követnek, de itt tényleg az az érzésem van, mint a Gyűrűk urában a Minas Tiris ostrománál, amikor az a félig disznófejű ork ennyit mond, mint fővezér, hogy „Öljetek meg mindenkit!” – hogy hogy s miképp, azt már rátok bízom, ti vagytok a katonák és így előre mutat. Ugyanez most nekem ez a csuklyás faszi, ez a bácsi… és hát sajnos még legalább min. 20 perc, ha nem fél óra vissza van a filmből és gondolom, hogy most akkor orrba-szájba elindul a fénykardozás, meg a verekedés és lövöldözés jó hangos lesz, ami nekem nem annyira tetszetős, de idős nő vagyok, nézd el nekem. Jobban szeretem, ha beszélgetnek az emberek!

A történet nem olyan rossz egyébként, mint egy mese. Mesének nem rossz, csak kár volt bele ez a JJB, meg a sok elnyújtott, unalmas jelenet! Még a faj is maradhatna, de nem kellett volna kiemelni ezt az idiótát! Minden egyes jelenet, ahol kinyitja a száját az nálam kuka.

 Elkezdődött a csata, idegesítően hangos a sok lövöldözés, és amit végképp nem értek, hogy MIÉRT VITTÉK ANAKINT ERRE A BOLYGÓRA? Itt háború van és annyit mond neki a QG, hogy BÚJJON EL VALAHOL. Egy hangárban, ahol lőnek, mint az állat, Anakin meg egy kisfiú. Beült egy repülőbe kínjában, ott lel menedékre… huhh… most már földön, vízen, levegőben, tehát most jajj… nagyon látványos, Mindenhol lőnek, vágás vágás hátán… hol a levegőben mutatják az űrhajókat, most épp a földön vagyunk, ahol ezek a JJB-ék fognak a kutyafejű droidok ellen harcba szállni, plusz van egy küzdelem ugye a palotában. Min. három front van és ez volt az eredeti terv, tehát akkor továbbra is meg szeretném kérdezni, hogy miért viszünk el magunkkal egy kiskorút egy olyan bolygóra, ahol háborút tervezünk viselni? Ez nekem érthetetlen, hogy erre nem gondol senki, hogy talán nem kellett volna elvinni és megint úgy érzem, hogy nagyon hosszú ennek a csatának a felvezetése.

 Hát sokat értetek gyerekek a pajzsokkal, a droidok simán átléptek rajta. Hozzájuk képest a JJ-éknak elég primitívnek tűnő fegyvereik vannak, bár nagyon jópofa… vannak nekik valamilyen kék labdáik, amik így megbénítják a robotokat, de frontálisan mennek szembe velük. Nem értem ezt a taktikát. És akkor igen, imádom ezt a kis Anakint, mert hogy így most megkérdezi, hogy ő mit csináljon? És ennyi: MARADJÁL A GÉPEN!

 Ohh… basszus… haaa… de kurva félelmetes ez a Maugli! Nagyon jó a zene! Ráz a hideg basszus! Jönnek guruló robotok… miért… NE VÁGDOSSÁTOK ÍGY SZÉT! Jajj jajj ennek ilyen kétoldalú piros kardja van! Fú de félelmetes. Jönnek a tripla luccok. A két jedi most verekszik… umm… EZ ÉRTHETETLEN SZÁMOMRA! Miért kell így vágni? Épp, hogy elkezdenek harcolni, ráz a hideg és visszaváltanak a királynőre, visszaváltanak Anakinra, aki kétségbeesésében tök véletlenül egyébként elindítja azt a repülőt, amiben ül, és segítségére siet a királynőnek, mert ő lelövi ezeket a robotokat és robotpilótán van és most elkezd kínjában röpülni, de iszonyúan rossz a vágás. Egyik jelenetről vissza-vissza ugrik más jelenetekre… na végre megint, itt van a három jedi! Nagyon jó a zene! Nagyon jó a koreográfia is. Úristen jajj… húúúú… jajj… ez egy jó tanítvány, ez tud kardozni! Wáóóó de rusnya vagy bakker!!! Opp egy hátra meg előreszaltó… hogy rohadnak a fogai.. és akkor vágás basszus, és fut az Amigdala vagy Amidala királynő és lövöldöznek a robotok ellen! Így nem lehet beleélni magamat, hogy fog és kiránt… értem, hogy nekik is haladniuk kell, az Anakin meg már kint van basszus az űrben!!! Mert őt meg felviszi a robotpilóta a Kereskedelmisek hajójára és megint vágás és most már benne vagyunk a földi harc kellős közepén, ahol nincs más, csak mennek előre ezek a robotok, lőnek, lőnek, kurva hangos, és a kibaszott JJB-et kell nézni, aki olyan rohadt béna, mint a szar… többet árt, mint használ. Megint Anakin, meg most az eget mutatják, hogy a hajók vagy repülők próbálják ezt a kereskedelmis hajót megsemmisíteni, de ott van Anakinnal ez az R2, aki kikapcsolja a robotpilótát, és akkor most nem akar visszamenni a kisfiú, hanem ő így az űrben…  ezt most magyarázza meg nekem valaki. Én nem értem mikor vált belőle ügyes fogathajtóból ilyen szuper űrhajós és igen… most megint jön az, hogy a királynő oszloptól-oszlopig FUT! Hol vannak a jedik? Most meg kimásznak az ablakon, kilőnek egy ilyen nyilat vagy mi a búbánatot, és akkor egy emelettel most feljebb fognak…? Igen! Így szöknek meg, felhúzzák magukat egy emelettel feljebb. NEM ŐK AZ ÉRDEKESEK KÖNYÖRGÖM, HANEM A JEDIK! HOL VANNAK? HOL TART AZ Ő KÜZDELMÜK?

Igen, most megint itt vannak, megint jön a beszarás… ahh… nagyon jó ez a pirosfejű! Most rúgta le az Obivant, őt meg a QG rúgta le. Jajj… nem lesz ez jó! Fussál már te kis fiatal! Jó, igen, látjuk, menjél már! Visszaugrott Obi, de mi az a piros izé? Most már hátrál ez a csúfság, de most úgy tűnik, hogy valami pajzs állt közéjük! Mindhárman különböző helyen vannak és amíg ez a pajzs be van kapcsolva, nem tudnak csinálni semmit, hanem így nézik egymást, ill. a QG nem tudom… meditál, de ez így most befeszített rendesen… köszi, hogy megint lássam JJB-et. Megint van egy indokolatlan vágás és nézhetem ezt a.. ezt a… idiótát! Ez kritikán aluli! Most menekül a faja a robotok elől, visszavonulnak, aha és akkor ő, az okos, elszabadít ilyen nagy kék labdákat és FUT UTÁNUK, VAGYIS FUT SZEMBE AZ ELLENSÉGNEK, AKI ELŐL MENEKÜLNEK. Na, ezt mind-mind.. ezt nem kellett volna LEFORGATNI SEM!

 ÉS NEM TUD ELKAPNI BASZD MEG. NEM TUD ELKAPNI EGY LABDÁT! KIUGROM AZ ELSŐRÖL ÉS ADDIG FOLYTATOM, ÚJRA FEL-FEL FUTVA, MÍG MEG NEM HALOK! HÁT NEM TUD ELKAPNI EGY KIBASZOTT LABDÁT EZ AZ IDIÓTA!!!!!!!!

Úristen! És ezt kell nézni… hát… most megint itt a királynő, bekerítették őket, le kell tenniük a fegyvert, oké. Most kint vagyunk megint az űrben… MI EZ? Nem tudom… oké, hogy tele van ennek a gyereknek a szervezete azzal a csodafaszommal, de hogy lett ügyes fogathajtóból Star Lord? És akkor most berepült a Kereskedelmisek hajójába és elromlott a repülőgépe és kétségbeesetten nyomkodja a gombokat és végre itt a váltás… jajj…beszarok ettől a pirosfejű faszitól! Jajj.. jó… úgy tűnik, hogy egy bizonyos ideig tart ez a blokád és aztán megnyílik újra. Jajj… bezáródott az OB, és egyedül kell harcolnia QG-nal. Nagyon jó ez a kardozás, rendesen félek! Fúúú… ezek a rohadt fogak! DE nagyon jó a csávó! Uhh… MI?????? EZ MI??????  Megölte. Orrba vágta QG-t és hason keresztül egyszerűen keresztüldöfte! Megölte… a QG-t. És ezt végignézte az Obi, aki el van zárva és baszd meg… megint átváltunk a JJ-ékra. Azt egybe kellett volna, azt a kurva jelenetet! Hát hogy gyászoljam így Liam Neesont???? Nem tudom, ki vagy, aki vágta, de megtalállak és megöllek! Ezeket most elkapták a droidok, a királynőt is elkapták… úgy tűnik, hogy jelenleg az abszolút győztes a kereskedelmi szövetség, és ez a terv óriási bukás, de valójában… ó.. most megint megjelent egy királynő! Aha, ja, hogy így hülyítik meg őket. Most minden oszlop mögül megjelenik majd egy álkirálynő? Jó, oké, szuper, über a csaj… jó… megy ez a hangeffekt, ez a piff-puff, csitt-csatt, miközben arra várok, hogy mi a fasz lesz a jedikkel?

Na és akkor itt vannak, egyik pillanatról a másikra, feszülj be megint, mert most enged a izé… hú de kemény ez a faszi! Ne öld meg… nem ölheti meg ezt az Obivant, mert a neve ismerős! Upsz, félbevágta a kardját! Ú.. na itt már azért mennek a szaltók meg a luccok meg az ilyenek. Jajj… hopp… hopp… aha, most ez a faszi is csinált egy ilyen „Távozz tőlem Sátán” mozdulatot, amire az Obi majdnem lezuhant valami lyukba. Az biztos, hogy odavan a fénykardja, mert az leesett és ilyenkor kell váltani a kicsi Anakinra, aki olyan tökös csávó, hogy ha már odaszorult a repülőjével a hangárba, akkor tök véletlenül egyébként, de kilőtte a reaktorukat. És most dönt úgy, hogy tűnjenek el innen. Ez nagyon furi ettől a kisfiútól. Most mindenki csodálja kívülről, hogy vajon ki csinálhatta ezt, ő meg jön kifele a hajóból, amit teljes mértékben ő egyedül felrobbantott, és láthatóan flow-ba került a gyerek… nem fél, nem szorong, ujjong, mintha legalábbis már veterán pilóta lenne. Reálisabbnak tartottam volna, ha egyszerűen csak sírva visítozik, de lehet, hogy én vagyok nagyon kritikus.

Ennek hatására amúgy úgy tűnik nekem, hogy a földön a droidok ahha… ez is ismerős. Leálltak. Kész. Elpusztult a vezérhajó és hát mint a GOT-ban a white walkerek… Arya ninja cseleskedik, az Éjkirálynak reszeltek és ezért elpusztul mindenki, akit ő teremtett.

Na és akkor megint visszavált… teljesen indokolatlan… ott lóg ez a szerencsétlen Obivan, és gondolom az a terve, hogy elveszi a QG karjdát. A pirosszarvasos fejű néz döbbenten, és opp, felugrik, egy tripla szaltó… ennyi? Aha… kettőbe vágta a Mauglit az Obivan! Hát a tanítvány! Ö… hát öö… most éppen haldoklik a QG, de azt kell mondanom, hogy az ő csatája sokkal jobban megkoreografált volt és az mondjuk egy kicsit furcsa, hogy Maugli a mestert megölte egy orrbavágásból kifolyólag, a tanítvány meg gyakorlatilag egy ilyen felhúzódzkodok, felugrok, vetek 3-4 szaltót és visszakézből kettőbe vágom… hát nem tud érzelmileg hatással lenni rám, mert szanaszéjjel vágták, teljesen érdektelen jeleneteket belebaszogattak… pedig Liam Neeson megérdemelt volna 1-2 könnycseppet. Most megígérteti, hogy jedit nevel Anakinből Obivan, aki ezt megígéri és akkor nagyon remélem, hogy túl sok minden nincs már hátra, mert kicsit már unom.

Úgy tűnik, hogy az első epizód végére értem. A Palpatine-t azt főkancellárrá választották, az Obivan mesterré vált, QG testét elégetik és most jön a buli. Nagyon színes, nagyon szagos, dobszóló. Kurvára nagy az öröm, mindenki tapsol, kurva jó a zene. Itt a kis Anakin levágott hajjal, az ikonikus tinccsel, mint padawan (anno emiatt volt a kisfiúknak egy tincs hosszan meghagyva, hmm???). Nyilván a következő részben tovább szövik ezt a cselekményt, hogy ki lehet a másik sith? Mert azt ugye megbeszéli a Yoda a Samuel L. Jacksonnal, hogy ők se tudják, hogy a mester vagy a tanítvány halt-e meg Maugli képében, tehát még egy sith min. van, úgyhogy most nyertek egy csatát, de a háború még épp csak elkezdődött.

Jön a JJ főnöke, kap egy ilyen fénylabdát és talán kimondta helyesen, hogy „Peace”. Az egész bolygó ünnepel. Nagyon cuki Anakin, nagyon cuki ez a kiscsávó és vége van.

Írta és rendezte George Lucas. Kedves Mr. Lucas! Nem tudom, hogy Ön vagy a vágó a hibás ezért a filmért, de… itt a végén az, hogy széttdarabolta, ez a nagy jedi-harc olyan szinten lett kiherélve, holott az egyetlen jelenetsor volt a filmben, amin én egy kicsit is izgultam és féltem is volna, ha hagyják. A következő lesz a sorban a Klónok támadása, ami 2002-es. Meglátjuk, lemegy-e a torkomon?

Címkék: Tökre nem :erotikus Filmnézős

A bejegyzés trackback címe:

https://neurotikuss.blog.hu/api/trackback/id/tr8716611258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása