Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csernobil 1x03

 2019.05.24. 14:32

Huhh... nagy levegő, vagyis dehogy... SOKKAL INKÁBB: MENEKÜLJ, MENEKÜLJ, MENEKÜLJ! 

Kellett majdnem egy hét, hogy kiheverjem a harmadik részt, de mindjárt írom, hogy mit láttam, csak tényleg erő kell hozzá....

Ott kezdünk, hogy a 3 önkéntes búvár, kiknek nevét nem gravírozták soha sehova, elindul lefelé, de a zseblámpák tönkre mennek, így bóklásznak a kibaszott nagy sugárzásban. Kézzel hajtott lámpával keresik a feladatot és mindenki nagyon megkönnyebbül, mikor kijönnek. 

Kissé romantikussá vannak a tények téve, sok minden nincs a sorozatban, ami amúgy megtörtént, viszont elmondanak cserébe magáról az atomreaktorok működéséről egy csomó mindent. 

Elmegy sétálni ugyanis a professzor meg a pártkatona és ott megbeszélgetik, hogy bizony-bizony a búvárok, meg azok az emberek, akik védőfelszerelés nélkül (vagy akár abban!!!!) mentették a menthetőt, hát.... huhh....

Szóval inkább leírom, hogy mit mond a professzor: 

"Azon a dózison, amit kaptak, az ionizáló sugárzás szétzúzza a sejt szerkezetét. A bőr felhólyagosodik, vörössé, majd feketévé válik. Ezt követi a lappangás szakasza. Az azonnali hatások elmúlnak és úgy tűnik, az állapotuk javul. Akár egészségesnek is tűnhetnek, de nem azok. Egy általában 1-2 napig tart. Aztán a sejtkárosodás látható méreteket ölt. A csontvelő elpusztul. Az immunrendszer leáll, a szervek és a lágyszövet elkezdenek lebomlani. Az artériák és a vénák lyukcsossá válnak, mint egy szűrő, annyira, hogy a morfiumot sem lehet már beadni a fájdalom csillapítására, amely ekkorra már elképzelhetetlen szintű. Majd a beteg meghal 3 nap és 3 hét közötti időtartam  alatt. Ez vár azokra a fiúkra." 

Mindezt akkor mondja el a professzor, amikor már egészen biztos, hogy az atomerőműtől 120 km-re Homel körzetben is mérni lehet a cézium 137-et, valamint megugrott a cirkónium95 szintje, ami meg azt jelenti, hogy megkezdődött a mag leolvadása. 

Muszáj tehát újabb és újabb embereket a halálba küldeni, ha ugyanis  a mag leolvad, akkor a talajvízbe kerülve tulajdonképpen fél Európa mehet a levesbe, az oroszokkal együtt! Hívják hát a bányászokat, meg úgy kb. 750 ezer embert vontak be a "likvidálásba".  A filmben úgy tüntetik fel, mintha nagyon őszinték lettek volna a szovjetek, de ez messze nem igaz!!!! A bányászok sem tudták, hogy mit vállalnak, ahogy a sok önkéntes sem! Csak azt tudták, hogy valami baleset van és háromszoros fizetésért lehet ott dolgozni. Védőruha nulla, a bányászok egy szál pendelyben ásták az alagutat, amit aztán nem is használtak fel. Nem kaphattak a saját védelmükben ventilátort, így váltott műszakban, erőltetett menetben dolgoztak és haltak meg aztán mind. MINDENKI MEGHALT MÁR!!! 

Borzasztó látni a műhold felvételeket, amin egyértelmű, hogy a mi kis rántott húsunk bizony nagyon is megkapta az adagját. Nem csodálkozom a sok rákoson, de nem ám!!!!! Sem itthon, sem a szovjeteknél.

Konjukov tudósnőt elküldik Moszkvába a 6. kórházba, hogy próbálja kikérdezni az embereket, és nagyon durva, ahogy megmutatják a fentebb idézett szöveget, hogyan is néz ki a valóságban. A terhes nő keresi a tűzoltó férjét, némi jatt után BEENGEDIK... aztakurva... nálunk 2019-ben pont úgy működnek a dolgok, mint a szovjeteknél 86-ban! Csúszik a boríték és sor elejére kerülsz, kitárnak előtted minden kaput. Hogy belehalsz? Te fizettél érte! 

A gépteremben lévők közül Gyatlov nem hajlandó beszélni, de a 25 éves Toptunov vagy kicsoda és Akimov is ugyanazt mondja: a reaktor pont attól robbant fel, hogy megnyomták a gombot, ami azért van, hogy megelőzze a robbanást. A 25 éves Toptunov úgy néz ki, mint a saját öregapja. Az egész teste tiszta hólyag, haja nincs, mindene vérzik, szó szerint lefolyik élve az ágyról. Nekem az X-Men jutott eszembe, az a miniszter végezte így, aki kapott a mutáns sugárzásból, csak ezek valódi emberek voltak. Akimovot nem mutatják, mert ugyan tud még beszélni 9 nappal a baleset után, de már "nincs arca". S közben látjuk, hogy a terhes nő megtalálja a férjét, aki úgy néz ki épp, mint aki csúnyán megégett, de jókedvű és boldog. A feleség azt hiszi, hogy sima égési sérülései vannak, ezért mellette marad. Senki nem felügyeli őket! Ölelkeznek, csókolóznak hosszan. Pár nap múlva már nagyon rosszul van a tűzoltó, de még mindig nincs senki, aki a feleségnek megmondaná az igazat! Ő meg egy jó asszony, hát a férjével marad. Akkor is, amikor elviszik a "speciális szobába". Miért kell a halálnak mindig adni valami speciális nevet? Az a szoba arra van, hogy mégse lássa mindenki, ahogy gyakorlatilag csontvázig élve lemaródik a tested és elfolyik. A terhes nő bemegy a műanyag zacskó mögé és bevallja a férjnek, hogy babát vár. S akkor - bár tűzoltó és elmondták neki, hogy ne érintkezzen senkivel - a férfi rá is teszi a kezét a nő hasára! Már nem lát, az egész teste olvad szét... borzalmas az egész! 

Konjuk rángatja ki a nőt, és hogyhogy nem, még az ilyen veszélyes helyen is ott a KGB, jól le is tartóztatják, amiért kiabál, hogy jelenti ezt a hanyagságot! Persze a terhes nő még mindig nem tudja, hogy halálra ítélték őt is és a gyermekét is. Aztán jön a nagyon nyomasztó temetés. Afféle tömegsírokba kerültek ezek az emberek. Bezacskózták a testük maradványait, azt fémkoporsóba tették, be a föld alá és körbebetonozták. Micsoda élmény lehetett, ahogy a nők ott álltak a gödör mellett, mit sem sejtve arról, hogy kb. beleugorhatnának a folyékony betonba. Ott a gyászoló tömeg és jön a malteros tartályautó, amiből szépen rájuk engedik a betont. Tudomásom szerint rengeteg abortuszt hajtottak végre akkoriban, kíváncsi vagyok, hogy a sorozatban ezt megmutatják-e majd? 

Megmutatja a sorozat azt is, hogy pártkatona döntött a 30 km-es körzetről, ami halottnak a csók!!!!!!! S megmutatják azt is, hogy milyen egyéb feladatok lesznek, amikor már a közvetlen veszélyt elhárították: 2600 négyzetkilométernyi területen kell evakuálni. Csernobil közelében minden fa, kő és a föld is erősen radioaktív, így a szél tudja vinni, ezért az egész erdőt ki kell irtani, az összes állatot le kell ölni, a föld felső rétegét az alatta levő alá kell temetni kb. 100 négyzetkilométernyi területen. S persze kell a szarkofág is. 

Képtelen vagyok összeszedni a gondolataimat és normálisan írni, mert annyira rettenetes az egész! Nagyon nagy részvét van bennem azok iránt a szerencsétlen emberek iránt, akik nem tudva a valós veszélyről az életüket adták azért, hogy egyáltalán lehessen egyáltalán bármiféle élet a földnek ezen a tengelyén. Nyilván nem volt mindenki nemzeti hős, biztosan sokan a jó pénz reményében csinálták, de ha nem csinálták volna, mi nem is élnénk!!! Senki sem élne már!!!!! 

Ezeknek az embereknek nem járt semmi! Nem lettek hősök, de még ellátást sem kaptak normálisan. Amikor a Szovjetunió felbomlott, Ukrajnának nem volt pénze arra, hogy a sugárbetegeket ellássa. Sok-sok per indult, de valahogy sosem sikerült bizonyítani, hogy márpedig azért halt meg a jóember, mert Csernobilba vezényelték. Mert az is csak romantikus képzelgés, hogy MINDENKI ÖNKÉNT MENT. Nem igaz! Nem volt kérdés. Odamentek katonai kísérettel és közölték, hogy menni kell (pl. bányászok). Tudtommal Magyarországról is szép számmal vezényeltek ki sofőröket, tudósokat, orvosokat. Ki tartotta nyilván? Abban a káoszban áthágtak minden bürokratikus szabályt! Mondjuk ezt legalább pozitívumként lehet utólag felfogni, az azonban mérhetetlenül felháborító, hogy miután elhasználódtak, senki sem törődött velük. Persze, menthetetlenek voltak, de a 6. kórházban sem törődött senki sem a betegekkel. Azok meg, akik meg igen, hát szépen meghaltak mind egy szálig. 

Láttam egy interjút az igazi Gorbival, aki azt állította, hogy napokig semmit sem tudtak arról, hogy valójában mi történt, s külföldről kapták az első tényeket, ami nekem azért kicsit sántít... mégis mire volt akkor jó a KGB? Arról nem beszélve, hogy bizonyított tény, hogy 77 óta írták a jelentéseiket arról, hogy Csernobil egyáltalán nem biztonságos, hogy egymás után építették a reaktorokat, de a nagy szocialista lázban, hogy gyorsak legyenek, mindenféle munkavédelmi szabályt sutba dobtak! Senki nem törődött ezekkel a jelentésekkel, mert a szocialista propagandának az kellett megmutatnia, hogy milyen erős a szovjet. S Pripjaty tényleg mintaváros volt, szuperül el voltak látva a boltok, május elsején nyílt volna a vidámpark. Nagy mementó, ahogy az is, hogy a mai napig kint vannak a Szovjetunió táblái. Csernobilban tényleg megállt az idő. 

Durva még, hogy az atomerőművet büszkén Vlagyimir I. Lenin után nevezték el, de amikor megtörtént a baleset, senki  nem merte a "Lenin" és  a "robbanás" szót egy mondatban kimondani, ezért kezdték el "Csernobilnak" hívni, hogy egyáltalán beszélhessenek róla valamilyen formában. 

S még a mai napig is dolgoznak emberek a zónában, holott 2000-ben talán leállították az összes atomerőművet. Azok, akik likvidáltak, Csernobilban laktak, ami totál sugárfertőzött volt. Használták az embereket és kihajították őket, mikor már nem tudták a lapátot megemelni. 

Nagyon nehéz igazságot tenni s szerintem soha nem derül már ki, hogy valójában mi történt ott és akkor a Lenin atomerőműben! Az biztos, hogy azoknak az embereknek nagy köszönettel tartozunk, akik odamentek és próbáltak tenni valamit! Csakhogy a sugárzás alattomos. Nincs íze, nincs szaga, nem okoz azonnal tüneteket. A fémes ízt is valamelyik fématom okozta a szájban, de önmagában ez semmit sem jelent. Néma gyilkos a sugárzás és nem lehet előle elbújni. Átmegy mindenen és ha meg is ússza az ember sejtpusztulás nélkül, az, ami ott napokig füstölt... hát az kérem szépen több millió ember DNS-ét károsította. De soha senki nem nézte meg sem az aplasztikus anaemiák, sem a különféle rákok kialakulásának okait. Túl sok pénzbe kerülne, hogy minden rákosnál megcsinálják a genetikai vizsgálatot, ami pedig bizonyítani tudná, hogy a sugárzás miatt lettek betegek. Sok öreg már réges rég visszaköltözött a falujába a 30 km-es zónán belül, mert nem félnek attól, amit nem érzékelnek. Az ukrán kormány meg hagyja, holott MINDÖSSZE 33 ÉV TELT EL. Édeskevés!!!! Az a föld mérgezett. Az a levegő mérgezett! Nem 30 km belül, hanem minimum 120-150 km-es körzetben! 

S az, hogy szentigaz, amit a filmben a sugárzásról mesélnek, onnan tudom, hogy LÁTOM, HOGY EZ IGAZ. Kicsiben, de mi is ezzel "játszunk/gyógyítunk" s bizony úgy van, ahogy a professzor mondta. Van az akut szakasz, amikor a bőr elszíneződik, aztán jön a "jajj de jól vagyok" szakasz és a sugár utáni 3. hónap is eljön, amikor meg nem értik az emberek, hogy miért vannak sokkal rosszabbul, mint a sugár előtt? Hát igen... akkor mutatja meg a dózis valójában magát! Persze manapság célzottan adják a sugarat, de köszönöm szépen! Ahogy látom, a magyar emberek a mai napig nincsenek tisztában a sugárzással! Könyörögnek teszem azt egy CT vizsgálatért, hogy lássák, hogyan hatott a sugár, én magamban meg azt gondolom, hogy pont nem kellene már folyton mellkas röntgenezni meg cétézni a szerencsétleneket, mert van egy határ, amit nem szabad átlépni. S a sugár nem úgy van, hogy most kaptam egy dózist, az majd kiürül x hónap múlva és akkor kaphatok még. Nem, nem. Össze kell adni, és van egy számérték, ami felett már akkor sem kaphatsz sugarat, ha amúgy pont meggyógyulnál. Teszem azt kaptál már egy komplett dózist, de a betegség mégis visszajön. Na, hát ilyenkor azt hiszik az emberek, hogy meg lehet ugyanazt a dózist csinálni és AKARJÁK IS. Nagyon csalódottak, amikor mondják nekik, hogy sugarat már nem kaphatnak, mert  kimerítették a dózist. Ha pedig úgy tekintünk minden rákosra, hogy a csernobili sugárzás miatt lettek rákosok (meg kell nézni a valódi műhold felvételeket, kétség nem fér hozzá, hogy bizony itt mindenki sugárfertőzött!!!!), akkor duplán furcsa, hogy pont sugárral akarjuk meggyógyítani őket. Az emberek félnek a sugártól, de nem azért, amit az valójában okoz. A "sugárzást" nem érzik. Vannak konkrét panaszaik, amikre kapnak gyógyszert és nem tudják felfogni, hogy valami, amit nem érzékelnek... szóval egy néma gyilkos, az oka a panaszaiknak. Nem a sugárzástól félnek, hanem attól, hogy "szétszóródik a daganat", meg mindenféle ostobaságokat beszélnek, hogy miért félnek, de a sugárveszély soha fel nem merül senkiben. Nagyon büszkék tudnak lenni, ha akut mellékhatások nélkül vannak túl egy sugárkezelésen. Mi örülünk velük és várjuk a 3. hónap végét, mert olyan még nem nagyon volt, hogy valaki akkor is "sugárzott" volna az örömtől, hogy minden jajjdefasza! 

Nem akarok én riogatni, mert nem is lehet! Hiszen nem érezzük a sugárzást, nem tudjuk összekötni fejben ezeket a dolgokat, mert túl van a felfogóképességünkön. Ólomkötény, vastag falak, sárga lámpa, veszély, veszély! De amikor meg oda kell menni, akkor meg nem érez az ember sokáig semmit. Azt sem hiszik el az emberek, hogy ún. kuratív, vagyis gyógyító dózist kaptak. Pont azért aggódnak, mert nem éreznek semmit és félnek, hogy a rák terjed bennük. Jó esetben csak a sugár munkál bennük tovább és a rákot megöljük. Rosszabb esetben a rák mellé még kap egy jó kis sugárterhelést is. 

Régi orosz közmondás állítólag, hogy "Bízz, de ellenőrizz!"- hát hogyan ellenőriztek ezek??????? Ehh... megint felbasztam az agyamat, de rendesen! Tisztelet a hősöknek, a rengeteg névtelen embernek Európa minden szegletéből, akik életüket adták azért, hogy mi valahogyan még élhessünk! Mindegyik megérdemelné, hogy tudjuk a nevüket. Hogy sose felejtődjön el az áldozatuk! Mert nagyon nagy áldozat kitenni magad a halálos sugárnak, ugyanis pontosan úgy halsz meg, ahogy a professzor mondta. És nem foghatja senki a kezed és nem tudják a fájdalmad csillapítani s amíg az agyad el nem kezd bomlani, addig élve folysz szét, ami borzalmas halál. Kínhalál!!! 

Isten, ha létezel, szánj meg minket és pusztítsd el az embert a földről úgy mint a dinókat. Akkor talán 100-150 év múlva újra beszélhetünk életről, mert ez most itt még mindig pusztulat és minimum 50-150 évig kilátás sincs az ÉLETRE. S nem csak Csernobilban s nem csak 30 km-es körzetben! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neurotikuss.blog.hu/api/trackback/id/tr3314855844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása